Tento rok sme sa stali súčasťou jedného z najväčších športových podujatí nielen na Slovensku, ale dokonca v Európe – Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Nahliadnite spolu s nami do priebehu tohto podujatia a nasajte atmosféru najstaršieho organizovaného maratónu v Európe, ktorý sa každoročne koná v prvú októbrovú nedeľu v Košiciach.  

 

Medzinárodný maratón mieru

Medzinárodný maratón mieru je najstarší maratón v Európe a tretí najstarší na svete. Starší je len známy Bostonský maratón (v Bostone) a Yonkers maratón v New Yorku. Tento ročník bol výnimočný v tom, že sa jednalo o sté výročie tohto podujatia, v čom sa niesla aj celá tá veľkolepá atmosféra nielen v deň samotných pretekov, ale aj počas celej organizácie pred nimi. 


Bežecké podujatie svetového formátu

Len málo podujatí na svete sa môže pochváliť účasťou, ktorá v niektorých ročníkoch presahuje počet 1 500 zapísaných pretekárov z celého sveta. Spolu s organizátormi, fanúšikmi, partnermi a ďalšími návštevníkmi sa košického maratónu každoročne zúčastní aj viac ako 20 000 ľudí. Tento rok sa termín maratónu krížil s voľbami do NRSR, takže množstvo bežcov odvolilo počas prípravy na preteky. Ako už veľakrát za posledných 25 rokov, aj tento rok vyhrali ženský aj mužský hlavný závod pretekári z Kene. Slovenský reprezentant Marek Hladík (víťaz ročníka 2020) sa umiestnil na skvelom deviatom mieste a medzi ženami Veronika Páleníková dokonca na šiestom mieste.


Aj my sme sa zúčastnili maratónu

Ako jeden z hlavných partnerov podujatia sme sa zúčastnili maratónu aj fyzicky – prišli sme odprezentovať produkty z našej ponuky pretekárom aj verejnosti, ktoré nielen naši zákazníci, ale aj samotní účastníci maratónu roky používajú a dosahujú vďaka nim lepšie výsledky. Hlavným artiklom takéhoto podujatia je bez debaty bežecká obuv. Na preteky takéhoto kalibru si závodníci volia tie najlepšie dostupné modely, ktoré nájdete aj skladom v našom e-shope. Ide napríklad o bežeckú obuv JOMA – napríklad tento high end UNISEX model JOMA R5000 dostupný v rôznych veľkostiach pre mužov aj ženy. Zaujať vás môže aj model JOMA R4000 alebo JOMA R3000.


Ďalšie produkty pre bežcov z našej ponuky, ktoré ste mohli vidieť aj na maratóne

Na podanie špičkového výkonu a priblíženie sa k času zabehnutia maratónu len niečo cez dve hodiny často kvalitné tenisky a poctivý tréning nestačia. Skutočné kúzla dokáže urobiť aj správny výber doplnkov, ako sú napríklad kvalitné kompresné podkolienky pre bežcov s perfektnou technológiou odvádzania potu. Skladom máme napríklad aj bežecké tričká, bežecké šortky v rôznych farebných odtieňoch, ale aj bežecké mikiny či detské bežecké kraťasy pre maximálny komfort počas behu.

Či už ste  účastníci maratónov alebo beháte len rekreačne, aj vy môžete trénovať ako najlepší bežci na svete – vďaka kvalitnému bežeckému vybaveniu za dostupné ceny.